Sikeres vérszívók

2010. december 27., hétfő
2010 is kétségtelenül a vámpírok éve volt. Mozifilmek, könyvek jelentek meg az ő szereplésükkel, rajongók ezreit teremtve meg. De vajon miért szeretjük őket annyira?Bár ezt a kérdést talán fel sem kéne tennem az Alkonyat színrelépése óta. A hősszerelmes Edward lányok millióinak szívét ejtette rabul, még akkor is, ha a karaktert alakító Robert Pattinson egyszer azt nyilatkozta: "Egyáltalán nem vagyok olyan romantikus alkat, mint Edward." Nos, ettől függetlenül azért szeretünk, Rob.

És szeretjük a vámpírokat is. Ezt alátámasztja az a tény, miszerint az elmúlt 3 év átlagos mozibevételének 3%-a származott vámpíros filmekből. A Stepheine Meyer által megteremtett Twilight Saga 1,8 milliárd dollárt termelt világszerte.


Ehhez a fantasztikus sikerhez természetesen hozzá tartozik az igencsak jól összeválogatott szereplő gárda is. És most nem csak a szívdöglesztő vámpírfiúkra és a félmeztelen, kidolgozott felsőtestű vérfarkas srácokra gondolok, bár tény, hogy a film rajongóinak nagy többségét lányok tették/teszik ki.Stephenie Meyer mellett mindenképpen meg kell említeni Anne Rice-t, aki 1976-ban publikálta népszerű Vámpírkrónika-sorozatát, melynek első kötetéből készült az Interjú a vámpírral cimű klasszikus is. 

Mellettük számtalan író és rendező fordult még a vámpírok világához, így az elkövetkezendő években sem fogunk hiányt szenvedni, már ami a vámpíros műfajt illeti. A Tim Burton által rendezett Dark Shadows című mű, a 60-as évekbeli tévéfilmsorozat filmváltozata, melyben Johnny Depp alakítja majd Barnabas Collinst, a fővámpírt. Várhatóan jövő év elején kezdődik el a forgatás, de már készülőben van az Alkonyat fináléja, a Hajnalhasadás is, melynek bemutatását elhúzták a következő két évre.

Vámpírokban tehát nem lesz hiány, a kérdés csak az, hogy a jó vagy a rossz vámpírokat részesítjük-e előnyben? A jó vámpírokat könnyű szeretni. Szépek, misztikusak, és nem utolsó sorban nem szívják ki a véredet, mint ahogy a híres Cullen família tagjai, vagy a Vámpírnaplóból ismert Stephan karaktere sem. Ha azonban horrorra vágyunk, mindenképpen a gonosz vérszívókat kell előnyben részesíteni.

Tény, hogy az utóbbi időkben napvilágot látott vámpírsztorik nagytöbbsége romantikus csomagolásban érkezett. Love story az összes, megspécizve némi gyilkolászással és rejtéllyel. 
Egy azonban biztos. Ez a téma továbbra is nagyon felkapott lesz. A misztikus karakterek már önmagukban fél sikert jelentenek, legyen szó vámpírról, vérfarkasról, boszorkányról vagy emberfeletti képességekkel megáldott szomszédfiúról. 

Azt hiszem, ez azért lehet, mert tudat alatt mindenki vonzódik kissé a rejtelmes dolgokhoz, az izgalomhoz és esetleg a borzongáshoz. 

Nem kell tehát félnie a vámpírrajongóknak, mert az utánpótlás nem marad el jövőre sem! 

Addig is íme néhány könyv a témában:


  1. Anne Rice: Interjú a vámpírral; Memnoch, a sátán; A testtolvaj meséje; Lestat, a vámpír
  2. Darren Shan: A halál próbái; Rémségek cirkusz; A sötétség vadászai
  3. J.R. Ward: Éjsötét szerető; Beavatás; Síron Túli szerető
  4. Stephenie Meyer: A twilight sorozat; Bree Tanner rövid második élete
  5. Jeaniene Frost: Karó és sírhant

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Barátok

Rólam

Saját fotó
Kaposvár, Hungary
Sziasztok! Csak olvassátok a cikkeket, azokból majd kialakul egy kép rólam is. ;)

Sziasztok!

Remélem sikerül pár kellemes percet szereznem Nektek a cikkeim által. Ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen az oldal, arra kérek mindenkit, hogy a bloggal kapcsolatos bármilyen észrevételt, ötletet jelezze nekem a bajszbrigi@yahoo.es címre! Jöhetnek a kemény kritikák, ne kíméljetek! :D
Categories

Facebook


Egy kedves olvasóm ajándéka! :D Köszönöm!

© 2010 RelaxTerasz Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls