Kutyultunk egyet - Menhelyi látogatás a Philip Állatvédő Egyesületnél

2011. január 28., péntek
Szívügyem a kutya. Bár nagy állatrajongó vagyok, tény, hogy ezek a négylábúak állnak hozzám a legközelebb. Egy kedves ismerősöm invitálására így hát azonnal igent mondtam, amikor egy helyi kutyamenhelyre keresett lelkes önkéntes segítőket.

Bár sütött a nap, 0C°-nál nem lehetett melegebb. Gumicsizmában és rétegesen magunkra aggatott játszós ruhában indultunk el az erdőbe vezető földes úton. A kutyaugatást már messziről hallottuk. Mindannyian izgatottan vártuk, hogy végre találkozhassunk a jobb sorsra érdemes négylábú kis (és nagy) ebekkel.Azért jöttünk, hogy etessünk, sétáltassunk, takarítsunk és játszunk a kutyákkal, hiszen a menhely vezetőinek mindenféle segítség sokat jelent. Tény, hogy a menhelyen lenne mit helyre hozni, nem egy luxusszálló, de a blökiket itt hatalmas szeretet és odaadó törődés veszi körbe, ami számukra többet jelent mindennél. 

Első utunk a kölykökhöz vezetett, akik egy elkülönített kisházban vannak elhelyezve. Keverékek, tacsik, tarkák, feketék, kistestűek, nagytestűek, és persze ha egyhez lehajoltam simogatni, akkor egyből letámadott az összes többi. Jöttek a puszik, féltékeny lökdösődések, csaholás, és rengeteg „simogass mééég!” nézés. És mi simogattunk. Meg persze etettünk is, mert hát nem csak a férfi szívéhez vezet a gyomrán keresztül az út! Ebéd után játszottunk tovább és árgus szemmel figyeltük Mex-et, a legnagyobb testű kölyköt, aki méreteit kihasználva megpróbált a falkavezér szerepére törni, és mindenkit a rosszba vinni. Persze olyan szemekkel nézett ránk, hogy egy pillanatig sem tudtunk haragudni a kis szélhámosra.

A kölykök után körbejártuk a telepet és megnéztük a többieket is. A több sorban felépített kennelek mindegyikében 2-2 kutyus kapott helyet. A nagyobb kennelekbe persze 3-4 eb is együtt lakik, de szerencsére mind jól kijönnek egymással. A támogatóknak köszönhetően szinte mindenhol van fedél és szép új, a régieknél nagyobb kutyaólak. 

Na ki az úr a háznál? :)

Legnagyobb meglepetésemre még a legzordabb külsejű kutya is barátsággal fogadott minket. A kerítésen keresztül kidugdosták hatalmas mancsaikat és ugyanúgy, mint a kölykök, simogatásért hízelegtek. 

Szívszorító, hogy ilyen sok kutya él gazdi nélkül. Persze, itt kapnak enni-inni, foglalkoznak is velük, de kevés a menhelyen dolgozó és egy-egy kutya napi gondozására nem sok idő jut. Bőven elkélne a segítség, nem csak anyagi értelemben! Mindenkit szeretettel várnak, akinek ideje és energiája van, hogy picit besegítsen az ebek körül, még akkor is, ha csak egyetlen napról, vagy pár óráról van szó. 

A RelaxTeraszon igyekszem minél több hírt adni az Egyesület munkájáról, az örökbe fogadható kutyusokról. Bárki, aki segíteni szeretne, adományozna (tápot, pokrócot, pórázt, játékot, kutyavitamint stb.) az nyugodtan írjon nekem, és én jelezni fogom az Egyesület felé. Higgyétek el, a legkisebb segítség is sokat jelent!

A Philip Természet és Állatvédő Egyesület 2000. augusztus 10-én jött létre, a természet és az állatvilág megóvása, védelme érdekében. Fő tevékenységük közé tartozik az elhagyott állatok elhelyezése és gondozása. Kaposváron, a Zaranyi erdőben található menhely sokat fejlődött, bevezették a vizet és a villanyt, új kennelek épültek, biztonságos ketrecajtók, lábadozó helyiség a frissen műtött kutyusoknak, de sajnos még mindig lenne mit javítani, fejleszteni.
Az alábbi linkekre kattintva több információt kaphattok a menhelyről és az Egyesületről, illetve megtalálhatjátok az örökbefogadásra váró kutyák képeit is.
Philip Egyesület
Ide írj, ha segítenél!0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Barátok

Rólam

Saját fotó
Kaposvár, Hungary
Sziasztok! Csak olvassátok a cikkeket, azokból majd kialakul egy kép rólam is. ;)

Sziasztok!

Remélem sikerül pár kellemes percet szereznem Nektek a cikkeim által. Ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen az oldal, arra kérek mindenkit, hogy a bloggal kapcsolatos bármilyen észrevételt, ötletet jelezze nekem a bajszbrigi@yahoo.es címre! Jöhetnek a kemény kritikák, ne kíméljetek! :D
Categories

Facebook


Egy kedves olvasóm ajándéka! :D Köszönöm!

© 2010 RelaxTerasz Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls