Látható javulás

2011. január 4., kedd
Ebben a cikkben egy olyan könyvet szeretnék nektek bemutatni, amelynek segítségével sokta tehettek szemetek egészségéért.
 
 

"A látászavarok manapság jobban terjednek, mint a világtörténelem bármely más korszakában...A problémát jelenleg szemüveggel próbálják megoldani. Ez a fajta mesterséges orvoslás azonban nem képes megfékezni az egyre növekedő, egészségünket fenyegető veszélyt."

Írja a szerző. Harry Benjamin Tökéletes látás szemüveg nélkül című könyvének bevezetőjében. Teljes mértékben egyetértek vele. A szemüveg ugyanis nem "gyógyszer", hanem csak egy eszköz, mely segít a látásban, ám nem gyógyítja meg a látászavarban szenvedőket. Sőt!

A szemüvegnek "hála" a szem felmentést kap a megfelelő működése alól. Azaz nem kell olyan mértékben teljesítenie, mint szemüveg nélkül, s ezáltal egyre csak ellustul, azaz a látás romlik.
 
 

Tapasztalatból tudom, hogy ez mennyire szörnyű. Sajnos én is szemüveges vagyok, azaz többnyire lencsét viselek, de a lényeg ugyanaz. A szemem nem működik tökéletesen. Korántsem! Aki hozzám hasonlóan látászavarral küzd, az nagyon jól tudja, mennyire zavaró, ha az ember nem lát jól. Reggel első dolgunk a szemüvegért nyúlni, hogy környezetünk homályos képe kitisztuljon, tehát lássunk. Mennyire egszerű és kényelmes megoldás! Egy mozdulattal felrakom a szemüveget, vagy beteszem a kontaklencsét és már meg is vagyunk.

Kétség kívül segít a helyzeten, hiszen látunk, de a problémát ezzel nem oldottuk meg! A könyv a Bates-módszert alapul véve, mintegy azt kibővítve ad tanácsot a látással kapcsolatos szemhibák gyógyítására. A szemüveg fokozatos elhagyása - mely persze kezdetben rettentő nagy erőfeszítést kíván - , megfelelő táplálkozás, szemtorna. Talán elrettentően hangzik, de ezeket együttesen használva, kitartóan és folyamatosan alkalmazva a módszert érhetünk el eredményt.

Persze, sokan mondhatják, hogy nekem erre nincs időm! De én azt vallom, hogy aki a saját egészségére nem hajlandó megfelelő mennyiségű energiát áldozni, hát az csak szenvedjen továbbra is! Fontos a türelem és a kitartás, hiszen Harry Benjamin módszerével sem lesz tökéletes a látásunk pár nap alatt! Viszont ha elég elszántak vagyunk, akkor szép eredményeket érhetünk el.

Na persze ott a másik oldal: A lézeres szemműtét. Ez is egy megoldás, lényegesen gyorsabb, mint a diéta és a szemtorna alkalmazása. De mégiscsak egy műtét, esetleges kockázatokkal és nem utolsó sorban nem éppen pénztárcakímélő megoldás.

Mindenki maga dönt persze, hogy melyik utat választja. Kés, azaz lézer alá fekszik, megmarad a szemüveg viselésénél, beletörődve a helyzetébe, vagy erőt vesz magán és TESZ valamit a helyzet megoldásáért!
Egy azonban biztos: Szemünk világa pótolhatatlan. Megérdemli hát a megfelelő törődést!
A Bates-módszer
A Bates-módszer (vagy látástréning, szemtorna) egy alternatív gyógyászati eljárás a szembajok javítására, gyógyítására, a szemüveg kikerülésével. A módszert dr. W.H. Bates amerikai szemészorvos dolgozta ki, majdnem harmincöt évnyi kutatás alapján.

Mivel a látás 90%-a agyunk terméke, Bates szerint a rossz nézési szokások relaxációs gyakorlatokkal javíthatók, sőt meggyógyíthatók. Szerinte, aki a szemüveget véglegesen félre tudja tenni és látástréninggel visszavezeti látószervét a helyesebb nézéshez, annak szeme a befektetett munka arányában javul, vagy akár teljesen meggyógyulhat, legyen az kancsalság, rövid- vagy távollátás a fiataloknál, olvasószemüvegesség a középkorúaknál, vagy hályogosság, összetettebb retinaprobléma az időseknél.

A fentiek okán a tökéletes látás akár többszörösére is fejleszthető,vagy akár a színtévesztés is javítható, mert mind az egészséges látás, mind annak hibája nem a szemtől, hanem a látás agyi folyamataitól, a tudattól függenek - állította dr.Bates.
A témához kapcsolódó linkek:

Bates-módszer
Szemtorna 

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Barátok

Rólam

Saját fotó
Kaposvár, Hungary
Sziasztok! Csak olvassátok a cikkeket, azokból majd kialakul egy kép rólam is. ;)

Sziasztok!

Remélem sikerül pár kellemes percet szereznem Nektek a cikkeim által. Ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen az oldal, arra kérek mindenkit, hogy a bloggal kapcsolatos bármilyen észrevételt, ötletet jelezze nekem a bajszbrigi@yahoo.es címre! Jöhetnek a kemény kritikák, ne kíméljetek! :D
Categories

Facebook


Egy kedves olvasóm ajándéka! :D Köszönöm!

© 2010 RelaxTerasz Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls