Lazíts! - De hogy?

2011. január 14., péntek
Végre itt a hétvége, ki lehet kapcsolni egy kicsit. Még ha az idő nem is éppen jókedvfokozó, azért van néhány egyéb módja annak, hogy relaxálódjunk. Íme, néhány kikapcs-tipp!- Péntek este szervezzünk baráti összejövetelt. Egy jó csevej, kiadós nevetés a haverokkal fokozza a jókedvünket. Persze ne az állandó problémákról beszélgessünk, mert attól még inkább befordulunk! 

- Ha nem elég a nyugis csevegés, akkor este irány egy jó parti! 

- Szombaton – ha nem vittük túlzásba az előző esti bulizgatást – keljünk fel időben. Nyissuk ki az ablakot, és mélyegezzünk jó mélyen. (Orron be, szájon ki!) 

- Ne legyünk lusták! Mozgassuk át magunkat egy fél-egy órás tornával. Ez lehet jóga, aerobic, vagy csak néhány alapvető gyakorlat tesióráról. Mindegy, csak közvetlen felkelés után végezzük, a már friss levegővel telt szobánkban, reggeli előtt.

- Ezután jöhet egy frissítő váltózuhany. Hideg vízzel induljunk a bal lábfejünktől fokozatosan felfelé, majd a jobb oldalunkon lassan le. Váltsunk meleg vízre, és most a jobb lábfejünktől kezdjük a zuhanyozást.

Három-négy alkalommal vezessük át a vízsugarat a testünkön. Mindenképpen hideg vízzel fejezzük be a tusolást. Zuhanyozás után igazán frissnek fogjuk érezni magunkat. Figyelem! Fürdés után ne feledkezzünk el a testápolóról!

- A nap folyamán lehetőleg ne csináljunk semmi olyant, amit muszáj! Persze, nehéz kibújni a felelősség alól, de egyetlen napra mindenki vehet ki szabadságot, nem igaz? ;)

- Hódoljunk kedvenc elfoglaltságunknak. Ez lehet bármi, ami leköt, és szívesen csinálod. Lényeg, hogy érezd jól magad!

- Ha úgy döntesz, otthon maradsz, akkor segíthet az ellazulásban a levendula. Illóolaj, vagy gyertya formájában is tökéletes. A levendula bizonyítottan nyugtató hatással van az emberre. Ha este nem tudnál elaludni, csak csöpögtess néhány csepp levendula-olajat a párnádra. 

- A hideg téli napokon igazán jólesik a lábfürdőzés. Meleg vízbe csepegtess citrom, menta és narancs-olajat. 10-15 percig áztasd benne a lábadat, amely a fürdő után puha és nem utolsó sorban kellemes illatú lesz.
Ami még fontos! Ne feledkezz el a napi 2-2,5I folyadékbevitelről. A legjobb, ha ásványvizet, teát, gyümölcs- vagy zöldséglevet iszol. 

Kellemes pihenést a hétvégre!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Barátok

Rólam

Saját fotó
Kaposvár, Hungary
Sziasztok! Csak olvassátok a cikkeket, azokból majd kialakul egy kép rólam is. ;)

Sziasztok!

Remélem sikerül pár kellemes percet szereznem Nektek a cikkeim által. Ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen az oldal, arra kérek mindenkit, hogy a bloggal kapcsolatos bármilyen észrevételt, ötletet jelezze nekem a bajszbrigi@yahoo.es címre! Jöhetnek a kemény kritikák, ne kíméljetek! :D
Categories

Facebook


Egy kedves olvasóm ajándéka! :D Köszönöm!

© 2010 RelaxTerasz Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls