Plumb

2011. január 2., vasárnap
Őszintén bevallom, én nemrég ismertem csak meg Tiffany Lee zenéjét, de rögtön megfogott. Igényes, elgondolkodtató szövegeivel színvonalas és hallgatható dalokat teremtett.A 35 éves amerikai származású énekesnő, jelenleg Nashvill-ben, Tennessee-ben éldegél három gyermekével és férjével, Jeremy Lee-vel.

Tiffany különféle zenei stílusokban énekel, beleértve az alternatív rockot, pop-ot, a dance-t és az elektronikus zenét is.

A Plumb eredetileg zenekarként indult, nevét Suzanne Vega "My favorite Plumb" című daláról kapta. 2000 album eladása után a zenekar úgy döntött, kiszáll a zenei bizniszből. Tiffany a búcsúkoncertjük előtt azonban kapott egy rajongói levelet, mely igencsak nagy hatással volt rá. Ennek hatására úgy döntött, nem hagyja abba a zenélést, és 2003-ban szólókarrierbe kezdett, megtartva a Plumb nevet.

Első szólóalbuma a Beautiful Lumbs of Coal még ebben az évben debütált, amit a nagy sikerű Chaotic Resolve követett 2006-ban. Ezzel az albumával már bekerült a Bilboard Top 200-ba a Cut című száma pedig hetekig listavezető volt.

Legújabb albuma a Beautiful History 2009-ben látott napvilágot, egytől-egyig dinamikus, érzelmes és mély jelentésű dalokkal.Olyan filmekben hallhatjuk dalait, mint a Szakítópróba, a Lányanya, a Börtönpalota, vagy a Flört a fellegekben, de TV-sorozatokhoz is írt betétdalokat, így számaival feltűnik többek között a Dawson és a haverokban, a Vámpír naplókban, és a Rosewell-ben.

Emellett olyan híres előadóknak írt számokat, mint Mandy Moore, Amy Lee vagy az Evanescence, akik egyébként a Plumbot tartják egyik nagy inspirálójuknak.

Tiffany jól tette hát, hogy nem hagyta ott a zenei pályát. Dalaival kényes témákat dolgoz fel, ami igencsak gondolkodóba ejti az embert.  Személyében még egy csillaggal gazdagodott az igényes rockzene világa.
 
Discography:

  •      1997 – Plumb
  •      1999 – candycoatedwaterdrops
  •      2000 – The Best of Plumb
  •      2003 – Beautiful Lumps of Coal
  •      2006 – Chaotic Resolve
  •      2007 – Blink
  •     2009 – Beautiful History

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Barátok

Rólam

Saját fotó
Kaposvár, Hungary
Sziasztok! Csak olvassátok a cikkeket, azokból majd kialakul egy kép rólam is. ;)

Sziasztok!

Remélem sikerül pár kellemes percet szereznem Nektek a cikkeim által. Ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen az oldal, arra kérek mindenkit, hogy a bloggal kapcsolatos bármilyen észrevételt, ötletet jelezze nekem a bajszbrigi@yahoo.es címre! Jöhetnek a kemény kritikák, ne kíméljetek! :D
Categories

Facebook


Egy kedves olvasóm ajándéka! :D Köszönöm!

© 2010 RelaxTerasz Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls