Plumb

2011. január 2., vasárnap
Őszintén bevallom, én nemrég ismertem csak meg Tiffany Lee zenéjét, de rögtön megfogott. Igényes, elgondolkodtató szövegeivel színvonalas és hallgatható dalokat teremtett.



A 35 éves amerikai származású énekesnő, jelenleg Nashvill-ben, Tennessee-ben éldegél három gyermekével és férjével, Jeremy Lee-vel.

Tiffany különféle zenei stílusokban énekel, beleértve az alternatív rockot, pop-ot, a dance-t és az elektronikus zenét is.

A Plumb eredetileg zenekarként indult, nevét Suzanne Vega "My favorite Plumb" című daláról kapta. 2000 album eladása után a zenekar úgy döntött, kiszáll a zenei bizniszből. Tiffany a búcsúkoncertjük előtt azonban kapott egy rajongói levelet, mely igencsak nagy hatással volt rá. Ennek hatására úgy döntött, nem hagyja abba a zenélést, és 2003-ban szólókarrierbe kezdett, megtartva a Plumb nevet.

Első szólóalbuma a Beautiful Lumbs of Coal még ebben az évben debütált, amit a nagy sikerű Chaotic Resolve követett 2006-ban. Ezzel az albumával már bekerült a Bilboard Top 200-ba a Cut című száma pedig hetekig listavezető volt.

Legújabb albuma a Beautiful History 2009-ben látott napvilágot, egytől-egyig dinamikus, érzelmes és mély jelentésű dalokkal.



Olyan filmekben hallhatjuk dalait, mint a Szakítópróba, a Lányanya, a Börtönpalota, vagy a Flört a fellegekben, de TV-sorozatokhoz is írt betétdalokat, így számaival feltűnik többek között a Dawson és a haverokban, a Vámpír naplókban, és a Rosewell-ben.

Emellett olyan híres előadóknak írt számokat, mint Mandy Moore, Amy Lee vagy az Evanescence, akik egyébként a Plumbot tartják egyik nagy inspirálójuknak.

Tiffany jól tette hát, hogy nem hagyta ott a zenei pályát. Dalaival kényes témákat dolgoz fel, ami igencsak gondolkodóba ejti az embert.  Személyében még egy csillaggal gazdagodott az igényes rockzene világa.
 
Discography:

  •      1997 – Plumb
  •      1999 – candycoatedwaterdrops
  •      2000 – The Best of Plumb
  •      2003 – Beautiful Lumps of Coal
  •      2006 – Chaotic Resolve
  •      2007 – Blink
  •     2009 – Beautiful History

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Google+ Followers

Barátok

Rólam

Saját fotó
Kaposvár, Hungary
Sziasztok! Csak olvassátok a cikkeket, azokból majd kialakul egy kép rólam is. ;)

Sziasztok!

Remélem sikerül pár kellemes percet szereznem Nektek a cikkeim által. Ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen az oldal, arra kérek mindenkit, hogy a bloggal kapcsolatos bármilyen észrevételt, ötletet jelezze nekem a bajszbrigi@yahoo.es címre! Jöhetnek a kemény kritikák, ne kíméljetek! :D




Categories

Facebook


Egy kedves olvasóm ajándéka! :D Köszönöm!

© 2010 RelaxTerasz Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls