Természetes energiák - Gyógyító helyek Magyarországon

2011. január 11., kedd
Őseink hittek abban, hogy a földnek különös ereje van, képes csodát tenni. A mai világban persze már tudományos magyarázatot adnak ezeknek a "csodáknak", de egyvalami biztos; Magyarországon több olyan természeti hely található, ahol a földfelszín láthatatlan energiavonalainak köszönhetően pozitív, gyógyító energia szabadul fel. 

A három leghíresebb ilyen hely a következő.

Hegyestű-hegy

A Balaton északi partján, Zánka közelében található hegyet hazánk egyik legkülönlegesebb, energiákat áramoltató területének tartják. Az ide látogatók szerint a hegytető különleges hatást gyakorol a testre, energiával tölti fel azt és ellazítja. Mivel fokozottan természetvédelmi terület - egyben a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park része - csodálatosan tiszta a levegő és szinte érintetlen tisztaság jellemzi. 

Hegyestű-hegy

Érdemes itt több időt szánni a teljes kikapcsolódásra, hiszen a látvány magával ragadó, és a csend és friss levegő hatására - és persze a mágikus energiaforrásnak köszönhetően, az ember erőteljesebbnek és fittebnek érzi majd magát.

Attila-domb

A másik nagyon híres energiaközpontunk a Tápiószentmárton mellett, a Kincssem Lovasparktól nem messze található Attila-domb. A hun uralkodóról elnevezett dombot különös, mágneses erőtérként tartják számon, mely erő segít az ide látogatók testi és lelki egyensúlyának harmonizálásában, illetve az ezek hiányából fakadó tünetek enyhítésében. 

Néhányan arról számoltak be, hogy az Attila-dobmon tett látogatásukkor enyhe bizsergést éreztek, végtagjaikat melegség árasztotta el és egész testüket átjárta a nyugalom. 

Attila-domb

A hely pusztán látványával is képes lenne elvarázsolni az embert, és az ezotériában kételkedők is feltöltődhetnek életenergiával, ha csupán csendben, önmagukat elengedve, egy kis időre átadják lényüket a természetnek. 

Rám-hegy, Ferenczy-szikla

A Visegrádi-hegységbe látogatva mindenképpen zarándokoljunk el a Pilisszentkereszttől északra található Rám-hegyhez, illetve az ez előtt álló hatalmas kőtömbhöz, a Ferenczy-sziklához. Sokan úgy tartják, ez a hely a Földet behálózó energiavonalak találkozásának gócpontja, azaz a Föld szívcsakrája.

A hely már I. Béla király idejében is fontos szakrális szerepet töltött be, és mindez a mai napig mit sem veszített jelentőségéből. Néhányan úgy tartják, ha átöleljük a sziklát, meghalljuk a Föld szívverését. Ha ez mégsem sikerülne, abban azért biztosak lehetünk, hogy a festői szépségű táj hatalmas energiáinak köszönhetően mi magunk is életenergiával töltődünk fel és belső nyugalomra találhatunk, amíg élvezzük a természet eme csodálatos alkotását. 

Ferenczy-szikla


Sokan talán kételkednek abban, hogy pusztán egy földrajzi helnyek, egy természeti képződménynek csodatévő, akár gyógyító ereje legyen. Én mégis hiszek abban, hogy a természet nemhiába ajándékozott meg minket ilyen gyönyörű és békét árasztó tájakkal! Ha tehetitek, mindenképpen látogassatok el valamelyik gyógyító-helyre és tapasztaljátok meg saját magatok, hogy mi mindenre képes az anyatermészet!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Barátok

Rólam

Saját fotó
Kaposvár, Hungary
Sziasztok! Csak olvassátok a cikkeket, azokból majd kialakul egy kép rólam is. ;)

Sziasztok!

Remélem sikerül pár kellemes percet szereznem Nektek a cikkeim által. Ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen az oldal, arra kérek mindenkit, hogy a bloggal kapcsolatos bármilyen észrevételt, ötletet jelezze nekem a bajszbrigi@yahoo.es címre! Jöhetnek a kemény kritikák, ne kíméljetek! :D
Categories

Facebook


Egy kedves olvasóm ajándéka! :D Köszönöm!

© 2010 RelaxTerasz Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls