Nem szégyen a futás, és hasznos is!

2011. április 14., csütörtök
A legtöbb női magazin oldalain már bátran ajánlgatják a jobbnál-jobb bikiniket, tankiniket, fürdőruhákat, noha a szeszélyes áprilisi idő még nem igazán juttatja eszünkbe a parton-napozós-nagyot-csobbanós nyári napokat. De sebaj, lesz ez még így se, csak győzzük kivárni.

Szóval…Bikiniszezon…Nyár…Női aggyal ez egyet jelent a szőrszálakkal vívott örökös háborúskodással, fogyókúrázással, a "jajjj de fehér vagyok" felkiáltással.

Nyáron alapvetően többet foglalkozunk a külsőnkkel, ami érthető is, hiszen a mindent takaró nagykabát fogasra került és a nyakigbebugyolált évszak véget ért. Jöhetnek a leheletnyi ruhadarabok, és egyre többet mutatunk meg magunkból…Természetesen egy bizonyos határig! (Jobb esetben)…

Az egyik legjobb mozgásfajta, hogy bikinikészre formáld magad, a futás. Sokan szeretik, sokan ellenzik, ám egy biztos! Nem mindegy, hogy csinálod!

Mint szinte mindennek, a futásnak is megvan a helyes technikája. Ha megfelelően kocogunk, kevésbé fáradunk el, és ami a legfontosabb, megelőzhetjük az amúgy könnyen előforduló sportsérüléseket. Gordon Pirie, az angliai tájfutás megalapítója és korosztályos tájfutó világbajnok tippjeit megfogadva rutinos futókká válhatunk.

Gordon Pirie (Melbourne-i olimpia (1956) 5000 m-en ezüstérem; 5 hivatalos világcsúcs)

A Guinnes Rekordok Könyve (1992) szerint, ő a valaha legtöbbet futott ember, számszerűsítve 347 544km-et (216 000 mérföld) tett meg 1941 és 1984 között. Ebből az adatból kiindulva leszögezhetjük, hogy ha valamihez, nos, akkor a futáshoz nagyon is ért Gordon Pirie! A következő 11 pontban olvashatjátok az általa összeállított futó módszer legfontosabb tételeit:

1. Egyenes testtartás, ne hajoljunk előre.

2. Lábak enyhén behajlítva, majdnem, mintha bárszéken ülnénk.

3. Magas lépésfrekvencia, 3-5 lépés másodpercenként.

4. Ne lépj túlságosan előre! A láb közvetlenül a test alatt érje el a talajt.

5. A láb elülső részén landoljunk, ne a sarkon.

6. Minden lépés kirobbanó, gyors mozdulat.

7. Ne erőlködj, maradj mindig laza.

8. A levegővétel nem túl mély, tartsd ritmusban a lépésfrekvenciával. 3 lépésre kilégzés, 3-ra be önnyű, normál tempónál. 3-ra be, 2-re ki erősebb tempónál. 2-2 erős futásnál.

9. A könyök 90 fokban van, a karok kissé keresztbe lengenek a mellkas előtt, de mindig lazák.

10. Rendkívül fontos! Ne hajolj előre! Ha úgy találod, hogy hajlamos vagy előrehajolni, próbáld meg szándékosan előretolni a csípődet és hátrakényszeríteni a válladat. Ez a tartás rövid idő alatt természetessé válik és a régi előrehajlás lesz kényelmetlen.

11. A futócipőd legyen egyenes talpú és nem túlságosan párnázott. A gyártók állításával ellentétben, a vastagon kipárnázott sarok nem véd meg a sérüléstől. A vastag védőpárna azzal jár, hogy a sarok túl korán eléri a talajt. . . Hasonló vonatkozik a talpbetétekre is. . . Akinek nincs komoly lábdeformitása, nincs rájuk szüksége.

Mostanában a barátnőimmel mi is rákaptunk a futásra. Mindent átmozgat, kiszellőzik a fejünk és hát nem utolsó sorban ingyen van, ugyebár. Következő futóedzésünkön megpróbálom alkalmazni mind a 11 pontot! Előbb-utóbb csak nem akarom majd a tüdőmet is kiköpni futás után! :) 

Forrás:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Barátok

Rólam

Saját fotó
Kaposvár, Hungary
Sziasztok! Csak olvassátok a cikkeket, azokból majd kialakul egy kép rólam is. ;)

Sziasztok!

Remélem sikerül pár kellemes percet szereznem Nektek a cikkeim által. Ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen az oldal, arra kérek mindenkit, hogy a bloggal kapcsolatos bármilyen észrevételt, ötletet jelezze nekem a bajszbrigi@yahoo.es címre! Jöhetnek a kemény kritikák, ne kíméljetek! :D
Categories

Facebook


Egy kedves olvasóm ajándéka! :D Köszönöm!

© 2010 RelaxTerasz Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls