Tíz, tiszta víz...

2011. augusztus 11., csütörtök


Ismerős az a mondat, hogy a napi folyadékszükséglet minimum 2, de inkább 3 liter legyen? Szerintem biztos hallottátok már aggódó szülőktől, orvostól, TV-reklámból, innen-onnan. Nos, igazuk van!

Tényleg nagyon fontos, hogy naponta megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk, hiszen e nélkül  sejtjeink nem működhetnének megfelelően. Ez pedig egyet jelent a szervezet egészséges egyensúlyának felborulásával, fáradtságérzettel, élettelen, fakó bőrrel, karikás szemekkel, és még bőven folytathatnám a sort. 

A rendszeres vízivás azonban sokaknak nem megy. Egyszerűen elfelejtünk inni napi teendőink végzése közben. Amikor a szervezetünk jelez, hogy na, most aztán elég, vizet ide, nos, az már késő. Nem lenne szabad hagynunk, hogy a szomjúságérzet jelentkezzen, hiszen az már azt jelenti, hogy nincs megfelelő mennyiségű tartalék a szervezetünkben.

Ismerőseimtől hallottam kifogásként, hogy ők nem tudnak inni, ha nem szomjasak. És hogy el is felejtkeznek róla. Nos, erre a legjobb megoldás, ha bevezetünk egy új szokást. Minden órában igyunk meg 2dl vizet! Tegyünk egy poharat az íróasztalunkra, amire ha rápillantunk, eszünkbe fog jutni az is, hogy inni kell! Egyetlen pohár víz, mégis fantasztikus változásokat hozhat elő, ha rendszeresen isszuk. 

Testünk 70%-a víz! Ezt ne felejtsük el!


Azonban van még egy rossz hírem! Senkit sem akarok elkedvetleníteni, de tény, hogy egyáltalán nem mindegy, milyen vizet iszunk. Tudjátok, a mondókában is az van: „Tíz, tiszta víz. Ha nem tiszta, vidd vissza…” A jó minőségű víz hozzájárul a jó közérzethez, az egészség megőrzéséhez, de még a jó megjelenéshez is! 

Hazánkban szinte mindenhol fogyasztható a csapvíz, már ha valaki nem undorodik az erőteljes klór-szagtól és a fémes íztől. Tény, hogy az emberek többsége áttért az ásványvíz-vásárlásra. Ez azonban macerás, hiszen állandóan hurcibálni kell a vizet a boltból hazáig, és azért legyünk őszinték; nem tudhatjuk, mit is rejt a palack pontosan. 

Kényelmesebb megoldás a víztisztító berendezés. Rengeteg féla-fajta kapható ebből is, a gagyitól a csúcsszuperig. Ám mielőtt a víztisztító vásárlása mellett tennénk le a voksunkat, érdemes alaposan tájékozódni. Nem vagyok szakember, ezért nem minősíthetem a különböző márkájú víztisztító berendezéseket. Tanácsot azonban adhatok, saját tapasztalataimra és szakemberekkel folytatott beszélgetésemre alapozva. 

A WQA (Water Quality Assosiation), Vízminőségi Szövetség és az NSF által bevizsgált készülék mind a két – elég szigorú bírától – tökéletes bizonyítványt és nemzetközi elismerést kapott. Emellett ÁNTSZ jegyzőkönyvek is bizonyítják hatékonyságát. Nézzünk néhány főbb pontot, amiért ez a készülék más, mint a többi:

·         Hatékonyan képes eltávolítani több, mint 140 féle, egészségre káros
szennyeződést, beleértve az ólmot és a nehézfémeket, és csökkenti a lebegő
részecskék mennyiségét 0,2 mikron méretig.
• A vízben esetleg előforduló vírusok és baktériumok 99,99%-át képes
elpusztítani, javítva ezzel a vízminőséget és növelve a biztonságot.
• Független tanúsítvány a világ egyik vezető, víztisztítással foglalkozó
szakértőjétől.
• Kisebb helyet foglal el, kényelmes, stílusos a termék megjelenése.
• Maximális kényelem, nem kell túl gyakran cserélni a szűrőt, alacsonyabb
üzemeltetési költség, illetve literenkénti ár.
• Kijelzi a hátralévő időtartamot, informálva a felhasználót.
• Megbízható működés, nincs elektromos kapcsolat, ez teszi a szűrőt
tartóssá, könnyen kivehetővé és cserélhetővé.
• Nincs szükség forró vizes átöblítésre, ha sokáig nem használtuk.
• Egyszerűen csatlakoztatható a legtöbb csaphoz.
•Széles körű termékgarancia


No, hát ez volt a reklám helye. J Nem akartam túl üzletiesen hangzani, hiszen a célom az volt, hogy felhívjam a figyelmeteket arra, mennyire fontos a megfelelő minőségű és mennyiségű (!) vízfogyasztás! És ami szintén fontos szempont! Mi magunk dönthetünk arról, hogy mit juttatunk a szervezetünkbe! 

Annak, akinek számít az egészsége, vagy a családja egészségének megőrzése, tegyen azért, hogy rábeszélje őket, és persze saját magát is arra, hogy a napi megfelelő mennyiségű folyadékellátás megtörténjen. Ha tudod, hogy a párod vagy a szüleid könnyen megfeledkeznek az ivásról (na, nem az alkoholizálásra gondolok), akkor tegyél Te eléjük vizet és vedd rá őket, hogy hozzászokjanak a 2dl/óra napi rutinhoz!

És ha a linkre kattintasz, még több infót kaphatsz a legjobb minőségű víztisztító berendezésről, és a kihagyhatatlan akcióról! Klikkelj és érdeklődj nálam: relaxterasz@yahoo.com


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Barátok

Rólam

Saját fotó
Kaposvár, Hungary
Sziasztok! Csak olvassátok a cikkeket, azokból majd kialakul egy kép rólam is. ;)

Sziasztok!

Remélem sikerül pár kellemes percet szereznem Nektek a cikkeim által. Ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen az oldal, arra kérek mindenkit, hogy a bloggal kapcsolatos bármilyen észrevételt, ötletet jelezze nekem a bajszbrigi@yahoo.es címre! Jöhetnek a kemény kritikák, ne kíméljetek! :D
Categories

Facebook


Egy kedves olvasóm ajándéka! :D Köszönöm!

© 2010 RelaxTerasz Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls