Igazából mennyország

2012. január 8., vasárnap

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon van-e élet a halál után. Hogy mi vár ránk azt követően, ha földi életünk befejeződött. Hogy vajon tényleg igaz lehet mindaz, ami a Bibliában meg van írva? Egy kisfiú különleges „kirándulása” sok kérdésre választ adhat, bármennyire hihetetlennek hangzik is Colton története.

Tod Burpo egy amerikai kisváros lelkipásztora, egyszerű, megszokott életet élt feleségével és két gyermekével. Talán soha meg sem fordult volna a fejében, hogy valaha is könyvet írjon, ám kisfia történetét mindenképpen szerette volna megosztani a nagyvilággal. Jól döntött, hogy lapra vetette az akkoriban 4 éves Colton „meséjét”, hiszen általa talán közelebb kerültünk egy nagy titok megoldásához.Colton erős, izgága kisgyerek volt, minden érdekelte, főleg a szuperhősök. Szüleinek rengeteg örömet szerzett csibész mosolyával, ám Tod és Sonja életük legszörnyűbb pillanatait is ennek a kis gézengúznak köszönheti. Colton egy családi nyaralás alkalmával erős hasfájásra kezdett panaszkodni. A tünetek egyre erősödtek, s kiderült, hogy a kisfiúnak perforálódott a vakbele. Azonnali műtétre szorult, s bizony nem sok jóval bíztatták a poklok poklát átélő Burpo házaspárt. A kis Colton szó szerint élet-halál közözött lebegett. Azaz egy egészen különleges helyen járt, amiről persze csak később, felépülését követően szereztek tudomást a szülők.

A könyv azt meséli el, sokszor Colton sajátos gyermeki kifejezéseit felhasználva, hogy a kisfiú mi mindent látott „odafent”. Míg az orvosok és nővérek azon igyekeztek, hogy Coltont visszahozzák az életbe a klinikai halál állapotából, addig a 4 éves csöppség valójában egészen kellemesen időzött a Mennyországban

Gondolhatnánk azt, hogy ez az egész csak mese, és hogy miért kellene hinnünk egy ilyen pici gyermek szavainak. Ám pont ez a lényeg! A gyerekek nem hazudnak! Nekik még nem áll érdekükben az ámítás, a hazudozás. Colton Burpo a műtét után sikeresen felépült, és nem sokkal később olyasmiről kezdett mesélni apukájának, amiről valójában még nem is tudhatott. Mesélt a szivárványszínű mennyországról, a soha nem látott dédnagypapájáról, arról, hogy Keresztelő Szent János milyen kedves, és hogy Jézus mennyire szereti a gyerekeket és hogy milyen gyönyörű a szeme.

Mindez hihetetlenül hangzik, ám tény, hogy nem ez a csöpp kisfiú az egyetlen, aki arról számol be, hogy a halálából visszatérve járt a mennyben. Todd Burpo könyvéből sok érdekességet tudhatunk meg egy másik világról, a számunkra oly felfoghatatlan és ismeretlen örökkévalóságról.

És hogy mindez tényleg így van-e? Nos, előbb-utóbb úgyis kiderül, de egy biztos; az Igazából mennyország című könyvet érdemes elolvasni, és egy picit el is gondolkodni, hogy vajon úgy élünk-e, ahogy az a nagy könyvben meg van írva?!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Barátok

Rólam

Saját fotó
Kaposvár, Hungary
Sziasztok! Csak olvassátok a cikkeket, azokból majd kialakul egy kép rólam is. ;)

Sziasztok!

Remélem sikerül pár kellemes percet szereznem Nektek a cikkeim által. Ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen az oldal, arra kérek mindenkit, hogy a bloggal kapcsolatos bármilyen észrevételt, ötletet jelezze nekem a bajszbrigi@yahoo.es címre! Jöhetnek a kemény kritikák, ne kíméljetek! :D
Categories

Facebook


Egy kedves olvasóm ajándéka! :D Köszönöm!

© 2010 RelaxTerasz Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls