Egyszerű sült padlizsán petrezselymes rizzsel

2013. július 11., csütörtök
Íme egy igen gyorsan és könnyen elkészíthető nyári étel. Jó étvágyat hozzá. :)

RECEPT: ( 2 főre )



* Végy egy szép nagy padizsánt. Mosd meg alaposan, és a két végét vágd le. Ezután hosszában szeld ketté. 
* A rizsd tedd fel főni. A szokásos módon készítsd el, de adj hozzá jó sok petrezselmyet és egy pici olivaolajat is. 
* A padlizsán belselyét egy evőkanállal szedd ki és a zöldséghúst tedd egy kis tálba. Ez kell a töltelékhez. Apróra vágd fel, majd adj hozzá csemegekukoricát, egy kis, kb 1 evőkanál olivaolajat, sót borsot és petrezselymet ízlés szerint. Na és persze foghagymát, legalább 3-4 gerezdet, apróra vágva. 
*A már készre főtt petrezselmes rizsből egy picit tegyél mindkét szelet padlizsán belsejébe, majd erre kanalazd a kukoricás-padlizsános tölteléket. Ne sajnáld, tegyél bőven mindkét szeletbe.
* 180C-on süsd, úgy 15-20 percig, amíg a padlizsán meg nem puhul. 
* Ezután vedd ki a sütőből, reszelj rá jó sok sajtot és tedd vissza még a sütőbe, amíg a sajt szépen meg nem olvad. 
* Petrezselymes rizzsel tálald és az igazán ínyencek foghagymás tejfölt is csepegtethetnek a sült padlizsánra. 

Jó étvágyat!

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Google+ Followers

Barátok

Rólam

Saját fotó
Kaposvár, Hungary
Sziasztok! Csak olvassátok a cikkeket, azokból majd kialakul egy kép rólam is. ;)

Sziasztok!

Remélem sikerül pár kellemes percet szereznem Nektek a cikkeim által. Ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen az oldal, arra kérek mindenkit, hogy a bloggal kapcsolatos bármilyen észrevételt, ötletet jelezze nekem a bajszbrigi@yahoo.es címre! Jöhetnek a kemény kritikák, ne kíméljetek! :D




Categories

Facebook


Egy kedves olvasóm ajándéka! :D Köszönöm!

© 2010 RelaxTerasz Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls