Tündérek márpedig léteznek – Szappantündérek legalábbis biztosan

2013. július 4., csütörtök

Már írtam Nektek, hogy igyekszem mindenből a lehető legtermészetesebbet kihozni – azaz természetes, vegyszermentes készítményeket használok. Anyukám hívta fel a figyelmemet egy bizonyos Tündérre, aki valami olyasmit alkotott, amit véleményem szerint mindenkinek ismernie kellene.

(Forrás: Kreatív Vonalak)Az alábbi interjút Varga-Darabos Andreával, azaz a Szappantündérrel készítettem, akinek ezúton is szeretném megköszönni, hogy bevezetett a természetes testápolás titkaiba. Ha ellátogattok a Mannaszappan weboldalára, számtalan érdekességet tudhattok meg a natúr kozmetikumokról, rengeteg termék között válogathattok, és ha valami megdöbbentőt/meghökkentőt szeretnétek olvasni, iratkozzatok fel a a kozmetikai ipar titkait feltáró cikksorozatra! Nekem leesett az állam néhányszor, miközben olvastam a cikkeket.


1.       A weboldalon megtalálható a Mannaszappan vállalkozás története. 2004-ben kezdődött mindez, és kisfiad születéséhez illetve sajnálatos allergiás reakcióihoz vezethető vissza. Mikor előálltál a szappangyártás ötletével, voltak akadályok, amelyeket le kellett győznöd, hogy a vállalkozás beindulhasson? Hogy fogadták az ötletet a barátaid, a családod? 

(Szerző: Villányi Csaba )
V.D.A.: Nagyon pozitívan fogadták. Kimondott akadállyal nem szembesültem, inkább úgy fogalmaznék, minden kezdet nehéz. Szappant főzni – felelősséggel – csak úgy lehet, ha alaposan felkészül az ember, és kitanulja a csínját-bínját. Vannak olyan apró trükkök, amelyekre én is csak többéves munkával jöttem rá, saját tapasztalatomból.

2.       Végzettségedet tekintve közgazdász vagy, ám ha jól tudom, most természetgyógyász egyetemen bővíted a tudásodat. A Mannaszappan előtt is foglalkoztatott a természetes gyógyászat, a holisztikus életszemlélet?

V.D.A: Igen, mindig is érdekeltek az alternatív gyógymódok, és közel állt hozzám a holisztikus szemlélet. Korábban azonban nem volt időm elmélyülni ebben.

3.       Bátran kijelenthetjük, hogy a szappantündérek sikerre vitték, hiszen a Manna COCO szappanok 2012-ben Magyar Termék Nagydíjas különlegességek lettek. Milyen további terveid vannak az üzlet bővítését, új termékek bevezetését illetően?V.D.A.: Folyamatosan azon dolgozunk, hogy szélesítsük a termékskálánkat, de erről még nem beszélhetek, maradjon meglepetés. Ami viszont publikus, hogy elindult a webshop Szerbiában is, az első franchise partnerünkkel közösen.

4.       A kozmetikai ipar titkait feltáró cikksorozatod igen érdekes és ugyanakkor megdöbbentő/meghökkentő. Mióta natúr szappanra váltottam, saját bőrömön tapasztalom én is a pozitív változást, testápolót egyáltalán nem használok már, mégis puha és hidratált a bőröm. Tapasztalatod szerint az emberek nyitottak a natúr készítményekre, vagy a legtöbben még annak ellenére is ragaszkodnak a „mérgező-termékekhez”, hogy tudják, ezzel csak ártanak maguknak?

V.D.A.: Egyre többen döbbennek rá arra, hogy minden mindennel összefügg. Tehát, amit megeszel, amit a bőrödre kensz, az hatással lesz az egészségedre, rövid és hosszú távon egyaránt. Szerencsére sokan tudatosan állnak mindehhez, és tájékozottan, körültekintően vásárolnak.

5.       Szerinted melyik a legkülönlegesebb Mannatermék és miért?
(Szerző: Reichel Tamás)V.D.A.: Nincsen konkrét kedvencem, mindegyik Manna termék közel áll a szívemhez, és mindegyiket másért szeretem. Van olyan szappan, amelyet az illata miatt szeretek, vagy éppen azért, mert remek hatással van a bőrömre. A testvajakat univerzális tulajdonságuk miatt tartom nélkülözhetetlennek, az illóolajakat otthon is sokszor használom, az ajakbalzsamokból mindig van nálam egy.

6.       Nehéz előállítani az egyes termékeket, illetve a szükséges alapanyagokat beszerezni?

V.D.A.: Ez egy nagyon sokrétű dolog, rengeteg mindenre oda kell figyelni.  Szerencsére elmondhatom, hogy egy igen összeszokott, profi csapat vesz körül, ennek köszönhetően minden simán, többnyire zökkenőmentesen zajlik a műhelyben.

7.       Bizonyára hallottál már Szabó Gyuri bácsiról, az ország füves emberéről. Az egészséges életmódhoz – véleményem szerint – a gyógyteák fogyasztása is nagymértékben hozzá tartozik. Te hogy állsz ezzel? A kozmetikumokon kívül az étkezésben is igyekszel a természetességre?

V.D.A.: Szabó Gyuri bácsinak magam is nagy tisztelője vagyok. Így van, igyekszem az élet minden területén egészség-és környezettudatos lenni. Helyi piacokon, őstermelőktől szerzem be, amit csak lehet, és otthon, magam főzök. Figyelek arra, hogy változatosan együnk, a szezonnak megfelelően.

8.       Beszéljünk egy picit az illóolajokról. Úgy vélem, sokan nincsenek tisztában azzal, hogyan és mire lehet használni őket. A legtöbben csak párologtatnak vele, holott külsőleg-belsőleg is alkalmazhatóak. Ezzel kapcsolatban megosztanál velünk néhány tippet?

(Szerző: Gróf Annamária )
V.D.A.: Az illóolajoknak valóban sok felhasználási módja ismert. Az első és legfontosabb szabály, hogy csak és kizárólag 100%-os, hígítatlan illóolajokat használjunk, mert csak ezeknek van gyógyhatása, ellenben a hígított, és adott esetben szintetikus adalékanyagokkal gyártott aromaolajokkal szemben. Az illóolajokat valóban sokrétűen lehet használni a párologtatás mellett is. Örök első nálam a levendulaolaj. Esti nyugtató fürdőzéshez a kedvencem a narancs és a levendula párosa: mézben vagy tejben keverjünk el belőlük pár cseppnyit, és ezt a keveréket adjuk a vízhez.9.       Végezetül kérlek meséld el, hogy telt a Mannaszappan 3. születésnapja?

V.D.A.: Köszönöm, nagyon jól. Hihetetlen, hogy megint ilyen hamar eltelt egy esztendő. Az elmúlt egy évben sok minden történt a Mannánál: 17 féle új Manna-termék született, a COCO szappancsalád elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, a Facebook-rajongóink száma elérte a 360.000 főt, már Szerbiában is lehet kapni a Manna szappanokat, és még sorolhatnám. Az évnek ebben a szakaszában mindig szeretnénk valami extra dologgal meglepni a vásárlóinkat, és megköszönni nekik, hogy a Mannaszappant választják. Idén is hatalmas kedvezményekkel és sok-sok nyereménnyel kedveskedtünk nekik, így azt mondhatom, jól sikerült a születésnap.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Barátok

Rólam

Saját fotó
Kaposvár, Hungary
Sziasztok! Csak olvassátok a cikkeket, azokból majd kialakul egy kép rólam is. ;)

Sziasztok!

Remélem sikerül pár kellemes percet szereznem Nektek a cikkeim által. Ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen az oldal, arra kérek mindenkit, hogy a bloggal kapcsolatos bármilyen észrevételt, ötletet jelezze nekem a bajszbrigi@yahoo.es címre! Jöhetnek a kemény kritikák, ne kíméljetek! :D
Categories

Facebook


Egy kedves olvasóm ajándéka! :D Köszönöm!

© 2010 RelaxTerasz Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls