Álmodjunk Együtt

2014. január 13., hétfő

Kezdd az új évet egy jó cselekedettel!

A Taita Alapítvány Afrikai Gyermekekért egy igen fontos és szívhez szóló kezdeményezést indított el.
Az alapítványnak köszönhetően a kenyai Bura Mission faluban található Szent József Árvaház lakóinak életkörülményei rengeteget javultak az elmúlt években, lelkes önkéntesek dolgoznak a 42 kis és nagy árva életének szebbé tételéért. Ennek köszönhetően a gyermekotthonban étkeztetés, az oktatás és az egészségügyi ellátás helyi szinten kiemelkedő lett, ám egy fontos dolog még hátra van!

Jelenleg a kisebb és a nagyobb lányok egy hálóban alszanak, laknak. Sajnos még most is előfordul, hogy 2 vagy 3 gyermek alszik egy ágyban.  A tinik kénytelenek megosztani a szobát a kisebbekkel, ami nem a legszerencsésebb, hiszen különbözik az életmódjuk. Gondot okoz az is, hogy fiúk és lányok egymás melletti szobákban vannak elszállásolva, s a felügyelő, aki vigyáz a gyermekekre éjszaka, nem tud mindig mindenhol ott lenni, hogy szemmel tartsa az összes gyermeket.

Segíts, hogy Salome is saját ágyhoz juthasson!


Ezen problémákat szeretné most a Taita Alapítvány megoldani. Szeretnék befejezni azt a már szerkezetkész épületet, amelyben helyet kapna egy, a nagylányoknak kialakított hálószoba is. Itt nyugodtan élhetnék kiskamasz napjaikat, olvashatnának, tanulhatnának, megbeszélhetnék az őket érintő személyes témákat, a kicsiktől és a fiúktól külön.


Így természetesen több hely is felszabadulna a jelenlegi hálórészben, s így nem kellene több kis árvának egyazon ágyon osztoznia. Hihetetlen, de ezeknek a gyerekeknek ez rengeteget jelentene. Mi talán fel sem fogjuk, hiszen számunkra természetes, hogy saját ágyunkban, saját szobánkban hajtjuk álomra a fejünket.

A projekt végrehajtásához az Alapítványnak 700 000 forintra lenne szüksége, melynek több mint a kétharmada – adományozóknak köszönhetően – már összegyűlt. A kezdeményezés az Adjuk össze Közösségi Finanszírozási Portálon vette kezdetét. Itt olvasható a projekt részletes leírása, fényképekkel és egy, az árvaházban készült igen kedves videóval, amelyben a gyerekek magyarul is megszólalnak.

A gyerekek rövid videója, Neked! :)

Senki ne gondolja, hogy hatalmas összegek adományozásáról van szó. Mindössze 1000 forint is elegendő. Mindenki annyit ad, amennyit a szíve és a pénztárcája enged. A Taita Alapítvány pedig minden adományozónak ajándékot is küld, az adomány összegétől függően, hálaképpen. (Részletek a cikk végén.)
Fontos, hogy a teljes összeg összegyűljön, hiszen az alapítvány csak akkor kapja meg a támogatást, ha az adományok összege eléri a 700 000 forintot.

Lássuk be, 1.000 forint a mai világban nem egy óriási összeg, nemde? Ám 42 kis árva életét gyökeresen megváltoztatná. Idén felvehetné mindenki az újévi listájára a burai árvákat is. 1.000 forint 42 kisgyermek boldogságáért? Ahogy mondani szokták: kis lépés az embernek, de nagy lépés az árvaházi gyerekeknek.


A projekt hivatalos weboldala:
Az adományokért felajánlott ajándékok:
1.000 Ft - küldünk neked egy szép, színes füzetet az árvaházról e-mailben
2.500 Ft - küldünk neked egy szép, színes füzetet az árvaházról levélben
5.000 Ft - küldünk neked egy kenyai kulcstartót
10.000 Ft - választhatsz egyet kenyai ékszereink közül magadnak vagy ajándékba
20.000 Ft- választhatsz kettőt kenyai ékszereink közül magadnak vagy ajándékba

A Taita Alapítvány hivatalos weboldala:
Kapcsolattartók:
Szegedi Andrea - szegedi.andrea@taita.info
Csordás Ágnes - csordas.agnes@taita.info

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Barátok

Rólam

Saját fotó
Kaposvár, Hungary
Sziasztok! Csak olvassátok a cikkeket, azokból majd kialakul egy kép rólam is. ;)

Sziasztok!

Remélem sikerül pár kellemes percet szereznem Nektek a cikkeim által. Ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen az oldal, arra kérek mindenkit, hogy a bloggal kapcsolatos bármilyen észrevételt, ötletet jelezze nekem a bajszbrigi@yahoo.es címre! Jöhetnek a kemény kritikák, ne kíméljetek! :D
Categories

Facebook


Egy kedves olvasóm ajándéka! :D Köszönöm!

© 2010 RelaxTerasz Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls