Ízek, Imák, Szerelmek

2014. január 13., hétfő
"Mind azt akarjuk, hogy semmi se változzon. (...) Inkább élünk boldogtalanul, mert félünk a változástól, attól, hogy leromboljunk valamit." (idézet a filmből)

Julia Roberts – véleményem szerint – egyik legjobban sikerült egész estés mozija az Eat, Pray, Love.
Tény, hogy a film már nem mai példány, de én most jutottam el odáig, hogy megnézzem. Ennek is oka lehet – én legalábbis úgy gondolom. Merthogy én most tudtam teljes mértékben azonosulni a mozi mondanivalójával.


Sokat adott nekem, egy-egy mondat, egy-egy jelenet igazán elgondolkodtató. Például az, hogy ne mástól várd a megbocsájtást, hanem előbb bocsáss meg TE saját magadnak. Vagy, hogy fejben, gondolatban kell megnyílnod, megtisztulnod, mert ha ez nem történik meg, akkor bizony nem haladsz egy századmilliméternyit sem előre.


Nem fogom elmesélni a történetet, aki látta, tudja, miről szól, aki nem látta, az pedig pótolja be sürgősen, és az ő kedvükért itt most nem lövöm le a poént. J

Amit mondani akartam a filmet látva az annyi, hogy mindenki számára ott van az új lehetőség. Mindig lehet újrakezdeni, légy akár 25, 40, 60 vagy akárhány éves, házas, egyedülálló, szülő, munkanélküli stb, stb. A lehetőség mindig ott van. Persze nem mindig egyszerű megtalálni, vagy ha rá is bukkanunk, nem biztos, hogy lesz bátorságunk belevágni.

Mert magunk mögött hagyni a jól megszokott – nem éppen vidám – de bejáratott hétköznapokat, nem egyszerű. Azon aggódunk, mit szól majd más, ki mit fog gondolni, ha például felbontunk egy házasságot, vagy ha új munkába kezdünk, vagy új helyre költözünk.Mondhatnám, hogy ne foglalkozzunk a véleményekkel. De nem teszem. Annak a véleménye kell, hogy számítson, akiben megbízunk, akit szeretünk, és akiről tudjuk, hogy viszontszeret. DE! Még az ő véleményük se legyen a mi cselekedeteink mozgatórugója. 

Csillapodjunk le, vonuljunk félre, kérjük olyan segítségét, aki jártas a spirituális dolgokban. Ez lehet egy személy, egy könyv…. vagy éppen ez a film. Először ismerjük fel, hogy valami nincs rendben. Szedjük pontokba azokat a dolgokat, amin változtatni szeretnénk, ami zavar minket. Aztán pedig tegyünk annak érdekében, hogy a jelenleg negatív dolgokat pozitívvá változtassuk. Merjünk változtatni! Hiszen az élet tele van ízekkel, imákkal és szerelmekkel, s ha jól fülelünk, meg is találjuk őket a sajátunkban is. 


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Barátok

Rólam

Saját fotó
Kaposvár, Hungary
Sziasztok! Csak olvassátok a cikkeket, azokból majd kialakul egy kép rólam is. ;)

Sziasztok!

Remélem sikerül pár kellemes percet szereznem Nektek a cikkeim által. Ahhoz, hogy igazán élvezhető legyen az oldal, arra kérek mindenkit, hogy a bloggal kapcsolatos bármilyen észrevételt, ötletet jelezze nekem a bajszbrigi@yahoo.es címre! Jöhetnek a kemény kritikák, ne kíméljetek! :D
Categories

Facebook


Egy kedves olvasóm ajándéka! :D Köszönöm!

© 2010 RelaxTerasz Design by Dzignine
In Collaboration with Edde SandsPingLebanese Girls